Tuesday, June 21, 2011

UPDATED AGAIN~

Sorry for my blog followers yang tertunggu-tunggu post untuk kali ini.
Many topics that I want to tell you- bila “story-mory” tergendala, maka panjang berjela lah percakapan kita.

Bermulanya kisah pada 25 MAY 2011, the last exam paper that I had taken for the short sem. I’m to happy because this night adalah tiket balik ke rumah. Dan hari ini juga adalah hari lahirku, dah besar panjang AKU rupanya. Nak diceritakan tentang hari lahirku, sudah tentu happy bangat, almaklumlah walaupun ‘exam-mood’ , my friends still giving a surprise for me. Thank for all of you. Sebenarnya dalam ingatanku, semua sibuk study, tak mungkin mereka nak wat surprise tgh-tgh malam camni, sangkaanku meleset sekali. Sedap sekali kek coklat itu dan terima kasih atas ucapan itu.


3 EXAM PAPERS BEFORE LEAVING CFS


SEDAP KAN KEK HARI LAHIR INI^_^
TAPI KEK YANG KALIAN BERI ITU LAGI SEDAP, yummy yummy.
Tetapi saya merindui moist chocolate brownies kawan aka exroommate saya, Athirah Ariffin.
Boleh je nak buat tapi qilah da lupe link yang tirah tag di fb, da cari x jumpe, wah, dalam kempunan gitu.


Bas yang akan membawa aku dan rakan-rakan ku ke BUMI QLATE

Tanggal 27 MAY 2011, family vacation at Pulau Langkawi.
Setibanya di Jeti Kuah, helang besar menyambut ketibaan kami.


Gambar credit to cik google

Ini merupakan kali ke empat kami sekeluarga ke sana. Seronoknya dapat bercuti bersama keluarga. Have a very memorable days.


Feri ini yang membawa kami ke sana.


Langkawi yang penuh sejarah tersendiri

Kalau ke Langkawi Island tak sah kalau tak beli coklat. Penggemar coklat sudah tentu rambang mata melihat coklat di sini tetapi pilihlah yang halal.


I love chocolate very much!!!
Apa kelebihan coklat???
Antara kelebihan coklat yang dikenalpasti:
a)         Membantu meningkatkan memori dan hafalan
b)         Membantu menguatkan hafalan
c)         Membantu menajamkan mata dan minda
d)         Membantu memulihkan keletihan saraf
e)         Membantu menguatkan daya ingatan
f)          Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
g)         Mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit koronari jantung
h)        Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan
i)          Melambatkan proses penuaan
sumber dari coklatkismisdoa.com
31st MAY 2011, esok adalah perdaftaran adikku di USIM. Congratulation! Kamu sudah buktikan yang terbaik, tahniah. Semua kebaikan itu datang dari Allah, sama-samalah kita bersyukur kepada Allah atas nikmat yang telah dikurniakan sehari-harian kepada kita.


After registration, tinggallah adikku di sana, belajar berdikari demi mengejar kejayaan. Kami sekeluarga membuat keputusan untuk pulang ke kampung yang terletak di Pontian, Johor.


Bendera negeri Johor


Peta negeri Johor
Pontian merupakan daerah di penghujung benua asia.


Pontian terkenal dengan tanaman nanas.
Tanjung Piai juga salah satu tempat pelancongan.
Tanjung Piai is a cape in Johor which is the southernmost point of Peninsular Malaysia and thus the most southern point of mainland Asia. The skyline of Singapore is visible across the Johor Strait from the point. It features seafood restaurants, perched on wooden jetties that are surrounded by a rugged and rarefied coastline of unspoiled mangrove forests.

 Cuti-cuti Malaysia kali ini. Now, i at home. Semua mesti tertanya-tanya apa yang aku buat di rumah.

CERITA CUTI
Rumah dan seisinya

Children sitter

Guru tuisyen untuk adik-adik
Muffin baker
Penjaga rabbit
Fulltime housewife J
Reading-mania
Preparation of Ramadhan

Nota cinta: InsyaAllah blog ini akan sentiasa terupdate selepas ini. Jom kita memburu Ramadhan kali ini. Salam sayang dan rindu untuk rakan-rakan seperjuangan sekalian.




















2 comments:

athirahariffin said...

at last, update jugak blog die..

qlah, pasni update blog sokmo yer.. share la buku2x hok baca tu.. qlah rajin baca, x mace trah..

qlah, resipi cheesy chocolate brownies tu ada kat wall photos la.. tgk la kalau nak buat :)

pEnGeMuDi CiNtA iLaHi said...

tirah laa paling rajin update blog..
qilah x rajin mcm tirah update blog, huhu.
InsyaAllah ada kesempatan, qilah update buku yg qilah baca.
ye kew??? nanti qilah tgk kat fb...
terima kasih tirah.

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...