Saturday, May 1, 2010

DOA SEORANG HAMBA~!!!
Ya Allah sungguh hamba ini sangat lemah dan tidak berdaya ini pun kerana bimbinganMu.

Ya Allah aku berlindung kepada MU dari godaan syaitan yang terkutuk dan kepadaMU lah aku berserah diri. Dengan menyebut nama Ya Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Segala puji bagi hanya bagiMU, Ya Allah Tuhan Seru sekian alam Maha Suci Engkau Ya Allah dan aku bersujud kepadaMU Sesungguhnya tiada daya dan kekuatan melainkan hanya keranaMU. Ya Allah, ampunilah dosa kedua ibu bapa kami sebagaimana mereka mengasihiku semenjak kecil. Berilah hidayah Mu kepada mereka.

Duhai Ya Allah Engkau mengetahui bagaiman orang tuaku membanting tulang untuk menghidupkanku, mereka bercucuran keringat, darah dan air mata hanya untuk membahagiakan diriku. Maka dari itu, Ya Allah ampuni mereka dan kumpulkan kami bersama orang-orang yang Engkau cintai.

Ya Allah, sungguh memang benar apabila dunia beserta isinya ini ditukarkan untuk membalas jasa-jasa orang tua nescaya itu tidak akan pernah cukup, maka dari itu Ya Allah pilihlah dan bimbinglah aku untuk menjadi anak yang solehah dan selalu berbakti dan berdoa untuk keduanya.
(abah, mama, along sayang abah dan mama. Along nak minta maaf sebab along pernah buat salah dan silap. Doakan along semoga along tabah dalam hidup ini. Terima kasih tak terhingga kerana abah dan mama banyak berkorban untuk kami. Abah dan mama adalah orang yang terbaik dalam hidup along. Along akan ingat setiap nasihat abah dan mama.)Ya Allah, ampunilah guru-guru kami dan orang-orang yang menyebarkan agama MU dengan ikhlas semata-mata mengharap rahmat dan redhaMu.

Dan ampunilah dosa orang muslimin dan muslimat baik yang sudah wafat maupun masih hidup serta orang muslimin dan muslimat sampai akhir zaman.

Ya Allah, bimbingkanlah aku untuk selalu ingat padaMU dan selalu berharap akan bimbingan dan rahmatMU sampai akhir hayatku.

Ya Allah matilah aku dalam keadaan Husnul Khatimah dan dalam keadaan terbaik untuk menghadapMU yang mana telah mendapat redhaMU, AmpunanMu dan dalam keadaan Qalbu yang suci sebagaimana keadaanku pada saat lahir di dunia ini. 

YA Allah YAng membolak-balikkan hati, tetapkanlah hati ini atas agamaMU dan taat terhadap perintah dan menjauhi segala laranganMU.

Ya Allah tuntunlah aku untuk selalu rindu bertemu denganMU dan berjumpa dengan RasulMU, Nabi Muhammad SAW

Ya Allah sucikan Qalbuku yang penuh noda ini, sempurnakan solatku, kukuhkan dan bimbinglah niatku untuk selalu ikhlas hanya mengharap RedhaMu. Bersihkanlah Ya Allah hati ini dari sifat-sifat dengki, iri hati, hasut, mengumpat orang lain, sombong, riya' dan penyakit hati yang lain.

Ya Allah kumpulkanlah aku bersama orang-orang yang Engkau cintai dan orang-orang yang Mukhlisin. Duhai Ya Allah Dzat Yang Maha berkehendak, tenggelamkanlah aku dalam samudra cinta padaMu, dalam samudra belaian Kasih Sayang MU.

Ya Allah ajarilah aku untuk mengenalMU, lalu cinta padaMu dan kemudian ikhlas kepadaMU. Duhai Ya Allah Dzat Yang membolak-balikkan hati, tetapkanlah hatiku atas agamaMU dan tunduk dan patuh terhadap perintah dan menjauhi laranganMu sampai akhir hayatku.Ya Allah berikanlah aku kebahagiaan dunia dan akhirat.

Amin.

No comments:

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...