Saturday, April 3, 2010

SELESAI SUDAH~~~


Sudah lama rasenya x mengupdate blog...
short sem....yg speedy gonzales...
bru je blaja, dah nak mid-term exam...
nie laa namanya short sem...
insyaAllah akan buat yang terbaik untuk exam nie...
berckp mngenai sbjek yg kuambil...
1. english...
Alhamdulillah..
selesai sudah presentation bi. Seronok sgt...walaupun aku takut tuk berada di hdpn, alhamdulillah, aku dah wat yg terbaik. Aku paling takut bila disuruh berada di hadapan khalayak ramai, yg terdiri kaum muslimin. Bukan ANTI-LELAKI tetapi kalau boleh, aku tidak mahu menonjolkan diriku. Jika ditanya, apa kelebihanmu???akan kujawab, aku sentiasa bersemangat, tapi, bila masuk bab present2 nie, kalau boleh aku nak elakkan. Apa kelemahan mu, ya ukhti??akan kujawab, AKU SEORANG YG PEMALU.Aku lebih suka berdiam...Biarlah aku dikatakan lemah sekalipun, tapi aku memang begini dari dulu lagi. Jikalau aku diberi kerja, sama ada jadi pengerusi majlis atau pnyapu sampah, aku lebih rela menjadi penyapu sampah. Aku seorang yg pemalu dan tak berkeyakinan utk berdiri di hadapan. Sbb utamanya, dah 5 thn berada di sekolah muslimat, so, nak berinteraksi di hadapan LELAKI ini agak susah. Tapi aku cuba sedaya upaya untuk menyesuaikan diri dan menjaga hati agar tidak terjerumus dlm kancah percintaan. Aku tetap ingat COUPLING ITU HARAM. Aku tetap ingt, jaga hati DAN YANG PALING UTAMA ialah ingat CINTA KEPADA ALLAH ADALAH CINTA YANG PALING HAKIKI DAN PALING AGUNG. Firman Allah s.w.t dalam surah Adz-Dzaariyaat, ayat  56 : "Tidak aku ciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadat kepadaku". Cita-citaku ialah untuk menggapai cintaMu, YA ALLAH, YA RAHMAN, YA RAHIM~!!! Aku tak kisah orang nak kata aku nie lemah, pemalu, kuno sekalipun, tapi aku adalah aku. Apa yang baik itu datang dari Allah, dan apa yang buruk itu datang dari diriku sendiri. Aku insan yang lemah di hadapanMu, Ya Allah. 

PRESENTATION BI: RAKAN-RAKANKU MANTAP SEKALI BILA DIBAHASKAN TAJUK MEREKA. Yang paling terkejut, AMIRAH, wah~!!!Mantap sekali presentation dia. CAYALAH MIRAH.
LISA??? tak kunafikan, Lisa memang hebat. FATIMAH??ZAI??KAK SYAKIRAH??KAK HAJAR??KAK SARAH??mantap sekali..bgus~!!!
tahniah atas usaha korang...
(walaupun aku x semantap diaorang, tapi, Alhamdulillah, dah wat yg terbaek~!!!malu dgn mereka, tapi apa pun, don't give up!!!YOU HAVE TIME TO CHANGE, YOU HAVE TIME TO SUCCESS, BE THE BEST AS YOU CAN BE!!!)2. Alhamdulillah, selesai sudah QUIZ KOMPUTER~!!!

3. JUMAAT, 2 April 2010. Alhamdulillah, dapat pengisian agama dari kelas kuliah Ustz Mahadir. Maklumlah sem nie, aku hnya amik english dan computers...so, pengisian agama yang aku terima ialah dari buku2 yang kubeli dan yang kupinjam dari rakan-rakanku. Alhamdulillah.  

exam mid-term pun dah dekat~!!!
mnggu depan...hehe~!!!
to all my friends, good luck for exam~!!!


aqilah~zephyr_hovel91@yahoo.com

No comments:

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...