Thursday, January 19, 2012

2012

Bismillahirrahmanirrahim -In the name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah…
Kaifa halukum?
Semoga kalian yang membaca post kali ini sentiasa berada dalam rahmatNya.
Inilah post pertama pada tahun ini, 2012.
(WHAT???)


Seminggu berada di rumah bersama mereka..
Tergerak hati untuk mengupdate blog yang memang sudah lama tak terupdate..
Sudah lama tangan ini menekan-nekan setiap huruf di keyboard laptop
Maafkan ku teman, setiap kali aku ingin menulis di blog, pasti ada halangan.
Maafkan ku teman kerana mungkir janji untuk selalu mengupdate blog.
Maafkan ku teman kerana hati besarku selalu berkata : “Tak sempat laa weh!!!”.
 I’m sorry!!!



Teringat kata teman-temanku: “Qilah jarang update blog, skali update panjang berjela-jela”.
Sorry sebab mesti kalian bosan dengan post saya.
Apa-apa pun, tujuan saya bukan untuk mencari publisiti, hanya ingin menyampaikan nasihat buat diri dan teman-teman.
Sharing is caring
Yes, that’s right. Sharing tazkirah, nasihat and so on means that I care about our ummah and DEEN.

A caliph of ALLAH.
An ummah of Rasulullah saw.
A da’ie.
An OSEM- Ordinary Student, Extra-ordinary Muslim.


Alhamdulillah, syukur dipanjatkan kepadaNya, selesai sudah menamatkan semester pertama di Bumi Kuantan sebagai audilogy student.
Pantasnya waktu berlalu meninggalkan aku.

Alhamdulillah, memandangkan cuti final semester bermula, barulah aku punya masa untuk menghupdate post di laman yang penuh sesawang ini.
Time to clean J

Perancangan waktu cuti semester, zasss...


Moga-moga cuti final semester ini banyak mendatangkan manfaat kepadaku, insyaAllah.

Jom memasak- tambah skill.

Thumbs up to AMIRAH ADNAN...
hebatnya dia...



Muhasabah diri:
Kita sering stress kerana risaukan urusan dunia, bukan kerana risaukan urusan akhirat. Jarang di antara kita tertekan kerana belum lagi solat ataupun tertinggal solat. Dan jarang antara kita risau andai sehari yang berlalu dlm hidup kita tanpa diisi dengan amal soleh. Nabi Adam as saat diarah keluar dari syurga dan diturunkan ke dunia, baginda menangis berpanjangan kerana kesal dengan dosanya. Kita bagaimana??? 
peringatan untuk diri ini yang sering lalai dan teman-teman semua.


to all my friends,
happy holiday~
cuti-cuti juga, tapi jangan lupa isikan masa kita dengan perkara yang bermanfaat.
klik SINI...
post kak husna tentang cuti amat memberi kesan.

insyaAllah, next post i'll tell you about what is audiology and bla,bla and bla...

Audilogy GEN 8




with lots of love,












6 comments:

athirahariffin said...

baru perase ni post pertama untuk tahun 2012! WHAT!! haha~

husnataqwa said...

jeles, audio team punya gambar chantekk.. =)

najah solihah bt mohd hamdan said...

baca sirah tu best.. chaiyok2. jom kita wujudkan gelombang cinta Nabi dlm diri, dan sebarkan aura pd teman2

Zarul Ayman said...

nice entry there...
by the way...where are you study right now?

Ana al-faqir ilallah.. said...

saya cuma amatur bab masak2 ni..tak macam qilah yang dah expert..:)

BuTterfLyBuDdy said...

athirah ariffin : qilah pun baru perasan, ni laa post qilah utk thn nie~ dashyat buka???hehe
kak husna : jangan jelez ye~ qilah menunggu gmbar team radio pula...
najah solihah : betul, 100% setuju. baca sirah sangat best. jom kte wujudkan gelombang sirah~
amirah adnan: qilah x expert pun, kalau mirah nak tahu, athirah lagi pakar bab2 masak nie...
zarul ayman: iium

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...